Nyt mielessä

27.8.2017Uusi kaupunginhallitusLue lisää »9.4.2017VaalipäiväLue lisää »7.4.2017HenkilöstöjuhlassaLue lisää »
Share |

keskusta.jpgSuhteeni Keskustan kanssa on kestänyt katkeamatta jo kolmekymmentäviisi vuotta. Olen sitoutuvaa sorttia. 

Liityin Keskustanuoriin 17-vuotiaana vähintään kirkasotsaisena maailmanparantajana. Mielestäni se oli kovinkin itsenäinen päätös.

Vasta myöhemmin huomasin, että olin koko lapsuuteni lukenut ensitöikseni koulun jälkeen sarjakuvat Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaan takasivulta. Nuorethan aina kuvittelevat tekevänsä kaiken toisin kuin vanhempansa...

Vahvimmin olin Keskustan toiminnassa mukana 1990-luvun alussa, kun olin seitsemän vuotta töissä Keskustan Satakunnan piirin piiritoimistolla Porissa. Ensin työskentelin muutaman vuoden Keskustanuorten toiminnanjohtajana ja myöhemmin olin puolueen puolella järjestösihteerinä.

Lapissa asuessani olen toiminut kymmenkunta vuotta Keskustan Lapin kunnallisjärjestön sihteerinä, historian viimeisenä sellaisena. Olen ollut myös jonkun kauden Keskustan Satakunnan piirin piiritoimikunnan jäsenenä ja yhden kaksivuotiskauden Suomen Keskustan puoluevaltuuskunnassa.

Vaikka olen pitänyt itseäni ensisijaisesti järjestöihmisenä, olen päätynyt kunnallispolitiikkaan. Pehmeä lasku aiheeseen oli muutaman kauden teknisen lautakunnan varajäsenyys Lapin kunnassa. Valtuustokauden 2001-2004 toimin kuntayhtymässä eli Satakuntaliiton maakuntahallituksen jäsenenä ja kaudella 2005-2008 olin Lapin viimeiseksi jääneen kunnanvaltuuston ja opetustoimen lautakunnan jäsen. Epänormaali etenemistapa maakuntapolitiikan kautta kunnallispolitiikkaan selittyy sillä, että aiemmin mieheni oli Lapin valtuustossa. 2004 vaalien alla teimme onnistuneen sukupuolenvaihdoksen ja Timo siirtyi osuustoimintarintamalle.

Valtuustokaudella 2009-2012 aloitin kuntaliitoksen jälkeisen elämän Rauman kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsenenä. Olin myös kaupunginhallituksen edustajana kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa. Maakunnallista näkökulmaa antoi jäsenyys Satakunnan maakuntavaltuustossa.

Tällä 2013 alkaneella valtuustokaudella toimin kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa sekä kaupunginhallituksen kaavoitusjaostossa. Myös Satakunnan maakuntavaltuustossa olen saanut jatkaa, nyt myös Keskustaryhmämme puheenjohtajana.

Yksi asia on säilynyt vuosien varrella politiikassa muuttumattomana: Ennen vaaleja etsitään niitä asioita, joista ollaan eri mieltä, jotta löydetään eroja ehdokkaiden ja puolueiden välille. Vaalien jälkeen etsitään niitä asioita, joista ollaan samaa mieltä, jotta saataisiin jotain aikaan!