Nyt mielessä

27.8.2017Uusi kaupunginhallitusLue lisää »9.4.2017VaalipäiväLue lisää »7.4.2017HenkilöstöjuhlassaLue lisää »
Share |
matto.jpg

Sujuva arki

Minusta suuria kunnallisia monumentteja tärkeämpiä ovat ruisleipäasiat.

Sellaiset, että tavallisen ihmisen tavallinen arki on kohtuullisen sujuvaa. Normaalit lähipalvelut, koulut, päiväkodit, terveyspalvelut, kirjastot ja sen sellaiset ovat saatavilla ja toimivat asiallisesti. Ei kaikkea tarvitse tehdä samalla tavalla kuin aina ennen on pruukattu, mutta uudistuksissa elämää pitää sujuvoittaa eikä hankaloittaa.

Hyvään arkeen kuuluu myös se, että kuntalainen kantaa itse oman vastuunsa elämästään, mutta voi samalla olla varma, että milloin yhteiskunnan tukea todella tarvitaan, sitä on saatavilla.

Pidän tärkeänä, että kukin voi valita asuinpaikkansa omien elämän arvojensa mukaan ja silti arki voi sujua. Olosuhteet vaihtelevat, mutta ihmiset ja heidän tarpeensa ovat yhtä arvokkaita - niin kylissä kuin kerrostaloissakin. Palvelujen järjestäminen erilaisissa olosuhteissa vaatii kuntaorganisaatiolta viitseliäisyyttä!

Sujuvan arjen näkökulmasta tulevan valtuustokauden isoin asia tulee olemaan sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyminen maakunnan vastuulle. Maakuntahallinnon ja kunnallishallinnon saumattoman yhteistyön tule toteutua arjessa. Sekä maakunta että kunta palvelevat samoja ihmisiä, tavoitteet ovat lopulta yhteisiä.