Nyt mielessä

27.8.2017Uusi kaupunginhallitusLue lisää »9.4.2017VaalipäiväLue lisää »7.4.2017HenkilöstöjuhlassaLue lisää »
Share |

rauma_p.jpgValtuustossa

Valtuustokauden 2013-2017 olen toiminut kaupunginvaltuustossa sekä -hallituksessa. Olen myös kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston jäsen sekä Rauman edustajana Satakunnan Maakuntavaltuustossa.
Tällä kaudella olen saanut olla oman Keskustaryhmäni puheenjohtaja niin Rauman kaupunginvaltuustossa kuin Satakunnan Maakuntavaltuustossakin.

Taustastani johtuen minulla on luottamushenkilön työssä ollut erityistä mielenkiintoa siihen, miten Rauman maaseutu pärjää osana kaupunkia. Valtuustoaikanani on tehty Rauman kylien toimenpideohjelma. Sen pohjalta on mm. aloittanut Rauman kylien neuvottelukunta, suora linja kylien ja kaupungin välillä. Itse toimin tällä hetkellä yhtenä kaupunginhallituksen edustajana tässä neuvottelukunnassa. Kyläasioissa Rauma on onnistunut todistettavasti hyvin, tällä valtuustokaudella Satakunnan Vuoden Maakuntakylä on kahdesti ollut raumalainen kylä. Tulevalla valtuustokaudella tätä hyväksi koettua toimintaa tulee jatkaa ja mielellään laajentaa kylien lisäksi myös muuhun asukastoimintaan. Kylätoiminnan hyviä käytäntöjä voisi soveltaa kaupunginosiin.

Toinen lempiaiheeni on maankäytön suunnittelun kokonaisuus. Julkisesta keskustelusta leijonanosan on tällä kaudella napannut Kanalin Länsirannan ns. Liikekeskuskaava monine mutkineen. Todellisuudessa tällä alalla tapahtuu kaikenaikaa paljon muutakin. Raumalle valmistellaan loppusuorallaan uutta yleiskaavaa, joka linjaa koko kaupungin maankäyttöä tulevina vuosikymmeninä. Kylien maankäyttön suunnittelussa on otettu käyttöön uusi väline, ns.kyläkaavat. Näiden tarkoitus on tuoda kylien asumismahdollisuudet entistä paremmin ja joustavammin käyttöön, mutta säilyttää samalla alueiden kylä -luonne ja maakunnallisestikin merkittävät maisema-arvot. Kyläkaavavalmistelussa vuorossa on juuri nyt minulle hyvin tuttu alue, Lapin ylisenpään kylät. Kyläläisten osallistamiseen kaavoittajilla on käytössään aivan uudenlaiset menetelmät, täällä ollaan jopa kansainvälisesti ajateltuna edelläkävijöitä!

Kuluva vaalikausi on Raumalla ollut organisaatiouudistuksen valmistelun aikaa. Tavoitteena on ottaa kesällä, vaalikauden vaihteessa käyttöön Raumalla uudenlainen organisaatiomalli, joka sekä toteuttaa nyt voimaan astuvaa uutta kuntalakia, että valmistaa kaupunkia 2019 voimaan astuvaan maakuntauudistukseen. Olen ollut kaupunginhallituksen edustajana tätä uudistusta valmistelleessa Toiminnan- ja organisaationkehittämistoimikunnassa. Valtuutetun työssä ehkä tärkeintä - myös vaikeinta - on juuri tämä. Pitää havainnoida yhteiskuntaa ympärillämme, tunnistaa ajan merkkejä, ymmärtää mihin suuntaan maailma muuttuu. Sen muutoksen pohjalta pitää tehdä ratkaisuja, miten toimien kaupunkimme parhaiten tässä ajassa pärjää. Ja sitten ne ratkaisut ja niiden perustelut pitää kuntalaisille osata sanoittaa ja kuvittaa. Mihin pyritään ja miksi?