Nyt mielessä

27.8.2017Uusi kaupunginhallitusLue lisää »9.4.2017VaalipäiväLue lisää »7.4.2017HenkilöstöjuhlassaLue lisää »

Monitoimihallia

Share |
05.04.2017

Eilen oli kaupungintalolla kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston kokous. Esityslista-asioiden lisäksi saimme ennakkoinformaatiota Karin kentän kaavoituksesta. Tämähän on se keskikaupungin alue, jossa sijaitsee vanha Lyseon kiinteistö ja mihin sirkus pystyttää telttansa kaupunkiin saapuessaan...

Alueen kaavaa ollaan uudistamassa. Karin kenttä on yksi mahdollinen - kenties varteenotettavin - uuden uimahallin sijoituspaikoista. Samoin alueelle mahtuisi nyt vaalikampanjan aikana vahvasti keskusteluissa ollut monitoimihalli, liikunnan ja tapahtumien yhteinen raumalaisareena.

On hirmuisen helppoa rastittaa vaalikoneesta kannattavansa monitoimihallia, mutta eilinen informaatio ja sen herättämä keskustelu ja ajatukset, ne olivat sitä kaupunginvaltuutetun työn ydintä. Monenlaiset kysymykset tarvitsevat vastauksensa, ennenkuin päätöksenteon aika on.

Tarvitseeko Rauman kokoinen kaupunki ylipäänsä monitoimihallia? Jos tarvitsee, minkä kokoisen? Onko salibandyn lajiliiton määrittelemä kentän ja katsomon koko oikea lähtökohta vai joku aivan muu? Mitä halli voi maksaa? Mistä muista investoinneista halliin sijoitettava raha olisi pois? Mikä on oikea tärkeys- ja kiireellisyysjärjestys kaupungin investointihankkeissa? Löytyisikö tämänkaltaiselle hallihankkeelle muita sijoittajia kuin veronmaksaja? Mikä on oikea paikka hallille? Pitääkö joka tapauksessa rakennettavasta Pohjois-Kehän koulun liikuntahallista tehdä sen verran isompi, että se samalla palvelee tässä tarkoituksessa? Yksi Pohjois-Kehälle, vai yksi Pohjois-Kehälle JA toinen Karin kentälle? Kumpi on tärkeämpää, Pohjois-Kehän mallin rakentamisessa saavutettava säästö (useita miljoonia) vai keski kaupungille sijoittuvan hallin monikäyttöisyys tapahtuma-areenana? Onko Karin kenttä paras paikka keskikaupungilla ja onko muita riittävän isoja tontteja edes saatavana sieltä? Jos paikka on Karin kenttä, pitäisikö monitoimihallin olla samaa rakennusta uimahallin kanssa? Vai eri rakennus eri aikaan toteutettavana? Tuleeko uimahallikaan lopulta Karin kentälle, riittävätkö rahat, vaikka valtionapuakin saataisiin? Jos olisivat samaa rakennusta, antaisiko synergiamahdollisuuksia riittävän paljon, helpottaisiko kahvila- vahtimestari- varaus- ym. palveluiden toimintaa? Miten niin iso kompleksi pitäisi kentälle sijoittaa? Mikä on maaperän rakennettavuus, tuleeko ylimääräisiä kustannuksia sitä kautta? Miten liikenne ja paikoitus saadaan järjestettyä sujuvasti? Miten iso liikennemäärä on yhteensovitettavissa viereisen tontin paloaseman hälytysliikenteen äkkilähtöjen kanssa? Mitkä rakennuskomleksin vuotuiset käyttökustannukset tulisivat olemaan? Mistä nykyisestä toiminnasta ne ovat poissa vai pyöriikö uusi uimahalli samoilla kustannuksilla kuin nykyinenkin, vai suuremmilla vai kenties pienemmillä uuden tekniikan ansiosta? ....

Ihan hengästyttävä lista avoimia kysymyksiä heräsi yhden istunnon pohjalta. Näihin kaikkiin on vastaukset löydettävä - ja löydetäänkin. Sitten on päätöksenteon aika.

Vähän semmoinen kutina mulla on, että ehkä kymmenen vuoden kuluttua nimenomaan Karin kentällä on yksi kiinteistö, josta löytyy tilat uinnille, muulle sisäliikunnalle, tapahtumille sekä oheispalveluille. Ja sirkus pystyttää telttansa jollekin muulle hiekkakentälle.

27.08.2017Uusi kaupunginhallitus
09.04.2017Vaalipäivä
07.04.2017Henkilöstöjuhlassa
06.04.2017Isosti pienesti
05.04.2017Monitoimihallia
29.03.2017Ennakkoäänestys käynnissä
22.03.2017Tupaillassa
14.03.2017112
08.03.2017Naistenpäivä siivouskomerossa
02.03.2017Kyläasioilla

Siirry arkistoon »